AltCoinKripto

Gem Token – Gem Coin Nedir ?

Birer mücevher mi yoksa aldatmaca mı ?

Herkese selamlar Gem Token yada Gem Coin lafını az da olsa coin merakı olanlarınızın duymuşluğu vardır. Yükseliş sezonlarında ise sıklıkla da duyulmaya başlanır. Ancak bu isimlerle coin veya token araştırmaya başladığınızda bulabildiğiniz her bilgiye dikkatli bir şekilde kulak kabartmayı unutmayın. Yoksa Gem Coin ararken Scam (Sahte) projelere de denk gelme ihtimalinizin oldukça yüksek olduğunu belirtmekte fayda görüyorum. Peki çok sıklıkla ara ara adından bahsettiren bu Gem nedir ? sorusuna gelelim.

İçindekiler

Gem Coin Nedir ?

Gem coinlerin ne olduğunu bilmek ve anlamak için öncelikle Gem kelimesinin anlamına bakalım. Gem İngilizce de ” Mücevher ” kelimesinin karşılığıdır. Bu nedenle de yüksek getiri sağlanması beklenen coinlere de gem coin olarak genel bir terim gelişmiştir. Yani Gem Coinler proje olarak çok iyi fikir ve alt yapıya sahip ancak değerinin çok daha fazlası olacağı düşünülen coinlere denir.

Kısa vadede çok iyi performans göstermemiş ancak proje, ekip ve kitle sebebi ile çok iyi yerlere gelmesini beklediğiniz projelere gem denir. Yükseliş furyası başladığında ise bu tarz coinlerden olağanın dışında bir yükseliş beklenir. Bunun sebebi ise coinlerin ciddi anlamda gizli mücevherler olarak görülmesidir. Bu nedenle de Gem Token alınıp satımında kısa vade Trade etmek yerine orta ve uzun vadeli yatırım enstrümanları olarak değerlendirilir.

Peki Gem Token yada Coin için geçmişte hangi örnekler var dediğinizi duyar gibiyim. Şuan için buna tarihe o güzel yükselişlerle adını yazdıran $SOL (SOLANA) coininden bahsedebilirim. Mart 2020 Yılında TL bazlı 4 liradan piyasa çıkan bu Coin’i ilk keşfim olan Nisan 2021 yılında ise 202 TL seviyelerindeydi. Mart 2020 yılında bu zamanın Gem Coinini keşfeden biri için sadece 1 senede x50 (50 Katı) şeklinde bir seviye kat etti. Tabi 2021 yılı içerisinde ise bu Gem Coin tam olarak 3102 TL zirvesini gördü. yani Nisan 2021 de keşfeden biri için ise tam olarak x15 (15 Katı) şeklinde bir kar sağlamış oldu. Burada verdiğim örnekte aslında her proje birer Gem proje olabilir demektir. Çünkü bir çoğumuz Gem aramaktan elindeki bir çok nakit ile yanlış yatırımlara yönleniyor.

Peki bol sıfırlı yada yeni çıkan projeleri nasıl bulabilirim diyorsanız onun içinde sizlere bir kaç kaynağı burada paylaşıyor olacağım. Ancak yeni projelere kesinlikle yüklü miktarlar yerine nispeten unutabileceğiniz bir miktar ayırmanızda fayda olacağını belirtmek isterim. Şimdi ise kaynaklarımıza gelelim.

CoinMarketCap

Bu web site gerçek anlamda bir hazine ve neredeyse günde 1 saat burada geçirmek bana keyif veriyor. Kaynak olarak hem web hem de mobil uygulamasıyla dilediğiniz gibi coin fiyat, arz, holder sayısı, airdrop tarihleri gibi bir çok veriye ulaşımda baş ucu kaynağı diyebilirim. Gem Token için ise New kısmına göz gezdirmenizde fayda var.
Kaynak: Coinmarketcap New

 

Coingecko

İşlevsel açıdan coinmarketcap’a tıpa tıp benzeyen bir misyonu edinmiş platform. Burada da coinler için fiyat, arz, holder sayısı, grafik gibi bir çok alanda bir bilgi deposu diyebilirim. Bu iki web sitesinde coinlerin yer alması yatırımcı tarafında bir güvene sebep olur.

Kaynak: Coingecko

 

Coinhunt

Bu web sitesinde ise günlük yeni çıkan coinlerin bile isimleri listeleniyor. Bu hem yeni gem tokenları yakalama fırsatı verirken bir yandan sizlere scam projeleri de aktarır. Kaynak olarak mutlaka bakmanız gereken bir kaynak ancak temkinli olmanızı da önerdiğim bir kaynaktır. Bu nedenle coinhunt tüm coinleri görüp fikir edinebileceğiniz eşsiz bir kaynaktır.

Kaynak: coinhunt

Kaynaklar listemin de sıklıkla güncelleneceğini belirterek kaynaklar kısmın burada bir ara veriyorum tabi ki temel amacım burada daha çok Gem token hakkında bir kaynak burada sunmak. Bu nedenle sıklıkla bu yazımı güncelleyeceğim. Şimdi ise sizlere yukarıda Gem ararken Scam projelerden uzak durun dediğim Scam Token yada Coin nedir sorusuna cevap vermekte.

Scam Coin Nedir ?

Scam kelime anlamı literatürde “aldatmaca” olarak bilinmektedir. Scam coin yada scam token ise aldatmaca ya dayalı coinler olarak bilinir. Bu coin veya tokenların var oluş amaçları dolandırmak üzerine kuruludur. Hatta bu coinleri oluşturan kişi veya platformlar tarafından da piyasaya “Gem Coin” olarak sürülür ve bu minval de lansmanlarını gerçekleştirirler. Tabi işin aslı bunlar Gem token olmaktan ziyade yatırımcılarının parasını çalmayı hedefleyen ve belirli birkaç platform üzerinden sadece satış üzerine kurulu sistemler yaratarak bir süre sonrasında dipleri görmektedir. Hatta bu nedenle de bu tarz scam coinlere “shit coin” de deniliyor.

İşte burada hangi proje Scam hangisi Gem sorusu karşımıza çıkıyor. İşin aslı da şurada aslında bir projeyi, yatırımcısını, yazılım ekibini, yol haritası ve gerçekten bir değer katıyor mu sisteme gibi soruların cevaplarını bilmemiz bunun içinde doğru araştırmayı yapmamız gerekiyor.

Scam coin yaratmak yada oluşturmak çok zor bir süreci kapsamamaktadır. Eth/BSC/TRX vb. Bir çok ağ ile coin oluşturmak oldukça basittir. Bu nedenle de bu tarz coinlerin neredeyse tamamı açık kaynak kodlu olup bir çok projenin de kaynak kodlarını kullanarak güven oluşturmaya çalışmaktadırlar. Scam tokenların tespitini de yukarıda bahsettiğim şekilde araştırma dışında bulabilmek oldukça zordur. Buna örnek olarak da yakın zamanda çokça ünlenen Squid Game filminden esinlenerek piyasaya sürülen Squid Game Coin verilebilir. Burada da temelde sosyal mühendislik yöntemi ile insanlara güven ve bir amaç aşılayan bu coin tam anlamı ile bir shit coindir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu