Dijital İçerik Ajansı

Amerika Asgari Ücret Aylık


İçindekiler

Amerika’da Asgari Ücret Aylık Ne Kadardır?

Amerika Birleşik Devletleri, tüm 50 eyaleti için aynı genel ölçütleri kullanarak, güncel asgari ücretini belirler.

Amerika’da Asgari Ücret Aylık Ne Kadar?

Amerika Birleşik Devletleri Federal Asgari Ücreti (FSL), 2020 itibariyle 7.25 ABD doları olarak belirlenmiştir. Fakat, bazı eyaletlerin kendi asgari ücretleri de bulunmaktadır:

  • Bu eyaletler arasında, Hawaii, Alaska, New Jersey, California ve District of Columbia en yüksek oranlı asgari ücretleri vermektedir.
  • Hawaii en yüksek asgari ücreti, 10.10 ABD doları olarak belirlenmiştir.
  • Arkasından Alaska 9.89 ABD doları, New Jersey ve District of Columbia ise 9.45 ABD doları olarak belirlenmiştir.
  • California ise en düşük asgari ücretini, 2019 itibariyle 11 ABD doları olarak belirlemiştir.

Asgari ücret oranları her eyaletin farklı özelliklerine ve önceliklerine bağlı olarak yıllık olarak revize edilmektedir.

Kaç ücret olduğu 2020 Amerika Asgari Ücret Aylık?

Amerika Birleşik Devletleri’ndeki asgari ücret miktarı, 7.25 dolardır. 2020 Mayısında 8.25 dolara çıkarıldı. Bazı eyaletlerin Federal Asgari Ücreti’nden daha yüksek asgari ücretleri vardır. 2020 eyaletleri arasında, Hawaii en yüksek asgari ücreti olarak 10.10 dolarda sınıflandırılmıştır.

Amerika Birleşik Devletlerinde 2020 yılında kimler için asgari ücret geçerli?

2020 yılında Amerika Birleşik Devletlerinde asgari ücret geçerli olanların çoğu, tam zamanlı ve yarı zamanlı çalışanlar, 19 yaşından büyük çalışanlar, ücretlendirilen coğrafi avantajlı işler, kamu servis hizmetleri, işsizlik ödeneğinin dahil olduğu girişimcilik ve federal idare dahil olmak üzere birçok farklı alandan gelenlerdir. Her eyalette ve eyalete bağlı bölgesel yönetimlerce uygulanan asgari ücretler değişebilir. Ocak 2020’de federal asgari ücret 7,25 dolardı.

“ABD’deki asgari ücretin kaç yaşından büyüklerin geçerli olduğu hakkında ne bilmek gerekir?”

ABD’deki asgari ücreti geçerli olmayan herhangi bir yaş grubu bulunmamaktadır. ABD’de asgari ücret istediğiniz yerde, yasal olarak çalışan her yaş grubundaki kişilere ödenmek zorundadır. Dolayısıyla, ABD’deki belirli bir asgari ücret yasal olarak ödeyen her yaş grubu için geçerlidir.

“Büyüklerin ABD’deki asgari ücrete sahip olmaları için gereken yaş nedir?”

ABD’deki asgari ücret alabilmek için çalışma yaşı 18 ve üzeri olmalıdır. Büyüklerin ABD’deki asgari ücret alabilmeleri buna göre 18 yaş ve üzeri olmalıdır.

“ABD’deki büyüklerin çalışmak için gerekli yaş nedir?”

ABD’de büyüklerin çalışması için gerekli yaş 16’tır. ABD’de 16 yaşından büyük herkes çalışabilir. Buna ek olarak, her eyaletin kendi özel düzenlemeleri olabilir ve bazı büyüklerin daha erken ya da daha geç ücretli çalışabileceğini de gösterebilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu