Dijital İçerik Ajansı

2020 Avukatlık Asgari Ücret Tarifesi


İçindekiler

2020 Avukatlık Asgari Ücret Tarifesi

Avukatların 2020 yılında ücret alacakları kadar konusunda asgari ücret tarifesi belirlenmiştir. Bu tarife, çalışmanın niteliği ve zorluğuna göre belirlenmiştir.

Asgari Ücret Tarifesi

  • Uyuşmazlık Hazırlama ve Müzakereler: Hassas işlemlerde 200 TL’ye kadar. Yalnız yargı sürecinde daha sıkı asgari ücret uygulanır.
  • Yargı Süreci: Ücretler en az 500 TL’den başlar. Mağdurdan bağımsız olarak tutanaklar, davalar ve vakalar çok yoğun çalışma gerektirdiği için bu tutarın üzerine çıkılabilir.
  • Yargı Süreci Sona Erdi: Eğer dava kazanıldıysa ücretler en az 500 TL’den başlar. Eğer kazanılmadıysa bu ücrete lükst olmak üzere daha az ücret alınabilir.

Ödeme Yöntemleri

Avukatların asgari ücret tarifesinden ortaya çıkan ücretler peşin ödenebilir. Ancak, avukatlık işlemlerinin uzun sürebileceği durumlarda yarım yamalak ödeme yöntemi de kullanılabilir.

Genel olarak, avukatlar dürüst ve etik davranarak, makul ve asgari ücret tarifesi çerçevesinde mesleklerinin gerektirdiği ücretleri almaktadırlar. Başarı sağlandığında da daha fazla ücret talep edilebilir.

“2020 Avukatlık Asgari Ücret Tarifesinin geçerlilik süresi ne kadar?”

Geçerlilik süresi 1 Ocak 2020’den itibaren 31 Aralık 2020’ye kadar olan bir yıl sürecidir.

“2020 Avukatlık Asgari Ücret Tarifesi ne kadar?”

2020 Avukatlık Asgari Ücret Tarifesi, Mart ayı için 2490 TL’dir.

“2020 Avukatlık Asgari Ücret Tarifesi hangi seviyelerde uygulanacak?”

2020 Avukatlık Asgari Ücret Tarifesi;

• Türkiye’de bulunan diğer meslekler ile mukayese edilerek uygulanacak.

• Avukatlık ücretleri, meslekler arası fark gözetmeksizin Türkiye’deki genel ücret ortalaması ile sınırlandırılacak.

• Araştırma, raporlama ve süreci kapatma görevleri için bireylere Maliyet Garantisi programına dahil edilecektir.

• Yıllık her avukatın maksimum 10.000 TL ödemesine izin verilecektir.

• Avukatlık ücretleri teminatı altında her avukatın belirli sayıda davayı kapatabileceği gibi, avukatlığa tekabül eden diğer hizmetler için de ücretler alınacağı belirlenecektir.

• Avukatlık sözleşmesinde belirtilecek olan vergiler dikkate alınacak ve sabitlenerek uygulanacaktır.

“Avukatlık asgari ücret tarifesinin uygulandığı alanlar nelerdir?”

1. Adalet Hizmetleri: Türkiye’de, Avukatlık Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen Avukatlık Asgari Ücret Tarifesi, hakim otoriteleri, savcılıklar, adalet bakanlığı ve özel idareler tarafından adalet hizmetleri sunan avukatlara asgari bir ücret ödeme yükümlülüğü çerçevesinde uygulanmaktadır.

2. Yasal Danışmanlık: Avukatlıklar tarafından kullanılan uygulamalar tarifesi, devlet tarafından Türkiye’deki yasal danışmanlara asgari bir ücret ödeme yükümlülüğü çerçevesinde uygulanmaktadır.

3.iddia ve Savunmada Yargılama: Avukatlık Müdürlüğü tarafından hazırlanan Tarifeye göre, iddia ve savunmada yargılama davalarında davaya konu olan konular ve avukatlık hizmetleri belirli bir ücret ödeme yükümlülüğü içerisinde kapsanmaktadır.

4.Yönetim Hukuku: Avukatlık ile ilgili uygulamalar, Tarife kapsamında kullanılmak üzere Türkiye’de kurulan veya yürütülen yönetim hukuku meseleri için de asgari bir ücret belirlenmiştir.

5.Ticari Hukuk: Avukatlar tarafından kullanılan uygulamalar tarifesi, Türkiye’de ticari konulara ilişkin hukuki işler için asgari bir ücret ödenmesi için öngörülmüştür.

6. Medeni Hukuk: Avukatlar tarafından kullanılan Uygulamalar Tarifesi, Türkiye’de Toplumsal Hukuku, Medeni Hukuk ve Maliyet Hukuku ile ilgili konularda asgari ücret ödeme yükümlülüğünü içermektedir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu