Dijital İçerik Ajansı

Azerbaycan Da Asgari Ücret


İçindekiler

Azerbaycan’da Asgari Ücret

Azerbaycan, asgari ücreti %10 artırarak işçilerin daha kârlı bir hayata kavuşması sağlamak için yapılan düzenlemeye başladı. Düzenlemelerin böylesine önem verilmesinin sebebi çalışanların az olan gelirlerinin artmasıdır. Aşağıda açıklanacak olan düzenlemeye göre, havayolu, liman ve turizm gibi sektörlerde çalışanların haklarını canlandırılıyor.

Asgari Ücret Ne Kadar Arttı?

Azerbaycan hükumeti, 2020 yılı Ocak ayından itibaren 130 Azeri Manatı’na ($76.26) yükseltilen asgari ücreti, %10 artırarak 143 Azeri Manatı ($85.04) seviyesine kadar yükseltmeyi planlıyor.

Çalışanların İmkânları Hangi Sektörlerde Artırılıyor?

Hükumet, havayolu, liman ve turizm sektöründe çalışanlar için çeşitli gelişmeler planlıyor. Buna göre, bu alanlarda çalışanlar için asgari ücret, turizm ve havayolu sektörlerinde yaşanan artışlardan etkilenmiş olan işçiler, temmuz ayına kadar 150 Azeri Manatı ($89.15) seviyesine, liman sektöründe çalışanlar için ise 140 Azeri Manatı ($83.24) seviyesine yükseltilecek.

Diğer İmkânlar Nelerdir?

Diğer yandan, sektörlerdeki gelişmelere paralel olarak, çalışanların işten çıkartma nedeniyle aldıkları tazminat miktarı, özel sosyal yardım fonundan sağlanan ödemeler, ücretli tatili günleri, meslek hastalığı sonucunda işçilerin aldığı indirimli tedavi harcı ve daha fazlası da artırılıyor.

Sonuç

Bütün bu düzenlemeler, Toplubilim Bakanlığınca yapılmakta olan ekonomik vertikallerin başarılı bir şekilde işletilmesi hedefinden hareketle, çalışanların güçlendirilmesinin ve daha kârlı bir hayata kavuşmalarının sağlanmasını amaçlamaktadır.

Ne zaman Azerbaycan’da Asgari Ücret yükselecek?

Asgari Ücret Azerbaycan’da her yıl tarafından düzenlenen stratejik plana bağlı olarak değişiklik gösteriyor. Bu nedenle belirli bir tarih öngörmek mümkün olmayabilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu