Dijital İçerik Ajansı

Amerika Asgari Ücret 2022


İçindekiler

Amerika Asgari Ücret 2022

Amerika’da kamu hizmet verenlerin ve iş güvencesi olan kişilerin her yıl maaşlarını artırmak için, Federasyon ve eyaletler tarafından öngörülen minimum ücretler, çalışanların zor zamanlarda geçinmelerini kolaylaştırmak için hayati önem taşıyor. 2021’de en düşük maaş normal olarak 15$ çalışanların maaşıydı. Ancak 2022’de bu oran arttırılıyor.

Amerikan Asgari Ücret 2022 Güncellemeleri

  • Federasyon Minimum Ücreti: Asgari ücret, 2022’nin başında 16 USD’ye yükseltilecek.
  • Eyalet Minimum Ücreti: Her eyalet kendi asgari ücretini belirler. Bazı eyaletlerde minimum ücretler 2020 ve 2021’de kademeli olarak artırıldı.
  • Haftalık Maaş: 2022’de, en düşük maaş normal olarak 475 USD haftalık ödeme olacak.

Asgari Ücrete Rağmen Yükselen Maaşlar 2022’de

Bazı işverenler, özellikle personel seçimi nedeniyle, yüksek ödemeler yapmaya da devam edebilir. Ayrıca, işverenler 2022 yılında aşağıdaki rollerde daha fazla maaş ödeyecek:

  • Çoklu Roller: Şirketler işlerini gerçekleştirmek için çoklu roller astları gerektirebilecek. O zaman çalışanlar daha yüksek maaşlar alacak
  • Tecrübeli Elemanlar: Tecrübeli kişiler her zaman daha yüksek ücret alacak.
  • Liderlik Rolleri: Genellikle liderlik ve yönetim pozisyonları çok daha fazla maaş alacak.

Kamu Hizmetleri İçin Talep Edilen Asgari Ücret Oranları 2022’de

Kamu idareleri 2022’de asgari ücretini artıracak. 2022’de çalışanlardan beklenen ücret, normal olarak 16,50 USD olacak. Buna rağmen, kamu idareleri, belirli alanlarda daha yüksek ücretler ödeyecek, böylece çalışanlar mevcut asgari ücret kurallarının dışında daha yüksek ücretler almaya devam edecek.

Asgari ücret, işverenlerin çalışanlarının ödenecek minimum maaş miktarını belirlemelerini sağlarken, çalışanların güvenliğini de sağlamaktadır. Amerika’daki çalışanlar, 2022’de daha az zahmetle zamanlarını ve çalışmalarını daha rahat geçirebilecek.

Amerika’da 2021 yılında asgari ücret ne kadardı?

2021 yılında, ABD’de asgari ücret 7.25-11.25 dolar arasında değişmektedir. Özel sektörde ödenecek asgari ücret 7.25 dolardır ve eyaletin kendi belirlediği asgari ücretin üzerinde olmak zorundadır. Çoğu eyalet, eyalet kanunlarını değiştirmek için asgari ücreti artırmak için adımlar atmıştır ve asgari ücret 11.25 dolara birkaç eyalette yükseltilmiştir.

2021 Amerika Birleşik Devletleri’nde asgari ücret nereden öğrenilir?

Asgari ücret her eyalette ve bölgede farklılık gösterebildiği için, her eyaletteki asgari ücreti öğrenmek için ilgili eyaletin Departman of Labor (İşgüvenliği ve İstihdamı) web sitesini ziyaret etmeniz gerekmektedir. Her eyaletin web sitesi, eyaletteki asgari ücreti, saat faturalarını, son gece ortalama ücretleri ve diğer ücret bilgilerini içerecektir.

“2021 Amerika Birleşik Devletleri eyaletlerinde asgari ücret nereden öğrenilir?”

Asgari ücret gibi konular, araştırılıp her eyaletin sahip olduğu özgün standartlara ve kurallara bağlıdır. Her eyaletin kendi özgün asgari ücret düzenlemelerinden haberdar olmak için her eyaletin sahip olduğu kendi resmi web sitesine göz atılması gerekmektedir. Birçok eyaletler vatandaşlarına resmi sağlamların sitelerindibi haberdar olmaları için asgari ücret düzenlemelerini mesajlaşma yoluyla da gönderir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu