Amazon

SEO Danışmanlığında Maliyetler


İçindekiler

SEO Danışmanlığı Maliyetleri

SEO (Arama Motoru Optimizasyonu) web sitenizin arama motorlarında üst sıralarda yer almasını sağlamaya yönelik pek çok farklı metotların harmanlanmasıyla oluşan bir yaklaşımdır. Web sitenizin arama motorlarındaki performansını arttırmak istiyorsanız, nitelikli bir SEO uzmanına danışmanlık almanız gerekebilir. Peki gerçekten bunu yapmanın maliyeti ne olacak?

Maliyet Nedenleri

SEO danışmanlığı için ücretler her danışman için değişkenlik göstermektedir. Sektörel bilgi ve becerilerdeki farklılıklar, web sitede yapılan veya yapılamayan çalışmalar nedeniyle, tasarlanacak strateji ve hacim harcamalarının çokluğu ve zaman zaman kurumsal firmalar tarafından yürütülen proje yönetimi ile değerlendirilmesi de ücretleri etkileyebilir. SEO danışmanlık hizmetlerinden yararlanmak için genelde saat başına ücret verilebilir. Fakat daha geniş faaliyet çerçevesinde belirlenmiş fiyat aralıklarının bulunduğu durumlar da olabilir. Bu aralıklarla ilgili olarak fiyatın ne kadar yükseldiği, danışmanın çalışacağı sürenin ne kadar uzun olacağı, çalışmaların içeriği ve ölçekleri, özellikle SEO alanında sahip olunan tecrübe ile doğru orantılıdır.

SEO Faaliyetlerini Nasıl Üçe Ayırabilirsiniz?

  • Web Sitesi Analizi: Sitenizin problemlerini ve yetersiz kalmış noktalarını bulmak için kodlamaya girmeden bir inceleme yapılır.
  • Kılavuzluk (Kodlama): Web sitenizde mevcut problemlere çözüm getirmek için arama motoru optimizasyonu için gerekli tüm kodlamaları yönetmek.
  • Takip Etme (Takip): Mailleri cevaplama, sosyal medya hesaplarını güncelleme, analitik sonuçları takip etmek ve optimize etmek.

SEO projesinin tüm cihetleri için ekstra bir ücret ödemeniz mümkün olabilir. Bu nedenle, size tanımlanmış zaman aralığında IQ danışmanını ne kadar sıklıkla göreceğinizi vesize sunulan hizmetlerin türünü iyice bilmeniz gerekir. Anlaşma yapacağınız representatif ile bunların tümü hakkında konuşmalı ve nispeten ne kadar para harcayabileceğinizi belirlemelisiniz.

Ne kadar sürer ve ne kadar maliyeti vardır?

Kendi durumunuza göre süre ve maliyet farklı olabilir. Genellikle, bir tüketici satın alma işlemi birkaç dakika gibi kısa bir sürede tamamlanabilir ve maliyet sıfır olabilir. Ancak, başka bir kişiyle satış yapmak için üye olmanız ve satın almada gerçek para harcamanız gerekebilir, bu da birkaç saat sürer ve maliyetin ne kadar olacağını belirleyen çeşitli öğeler vardır. Fakat SEO çalışması sıklıkla sektöre ve müşterinin taleplerine göre uzayabilir. Diğer yandan, SEO çalışmalarının her yönünü kapsayan komple çözümler de sunulabilir. Bunun maliyeti belirlenirken, kullanılmak istenen tekniğin niteliğinin, çalışma süresinin ve size sunulan diğer hizmetlerin de değerlendirilmesi gerekir.

Ne kadar süre içinde tamamlanır?

Her proje için tamamlanma süresi değişiklik gösterir. Kullanıcının ihtiyaçlarına, teknolojik altyapıya ve çözümün karmaşıklığına bağlı olarak zaman çerçevesi seçilebilir ve öncelikli hedef takviminin belirlenebileceği bir proje yönetim planı oluşturulabilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu